Політика конфіденційності

1. Загальні положення

Сайт « edena.farm/ (далі за текстом - «Сайт») належить ФОП Моспановій Олені Володимирівні, яка діє відповідно до законодавства України (далі - «Ми»).

Ми з повагою відносимось до особистої (персональної) інформації всіх без винятку користувачів Сайту, а також тих осіб, які користуються сервісами Сайту. Зважаючи на це, ми прагнемо захищати конфіденційність персональних даних (відомостей та сукупностей відомостей про фізичну особу, за допомогою яких користувач ідентифікований або може бути конкретно ідентифікований), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту для кожного користувача.

В умовах реалізації вищевикладеного, Ми діємо в рамках даної Політики конфіденційності та захисту персональних даних (далі - «Політика»), текст якої викладено нижче. Зокрема, Політика встановлює порядок обробки персональних даних, види зібраних персональних даних та мету їх використання, взаємодія Компанії з третіми особами, заходи безпеки, що застосовуються для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також контактну інформацію для користувача щодо одержання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та робота з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у Вас щодо практики захисту персональних даних.

2. Види оброблюваних персональних даних

При використанні користувачем сервісів Сайту нами здійснюється обробка таких даних користувача:

Зокрема, ми збираємо  ті персональні дані, які свідомо надані користувачем як суб'єктом персональних даних в цілях використання  Сайту (наприклад, ім'я і прізвище, адресу електронної пошти, номер контактного телефону, дати народження, стать тощо), що відповідно до вимог законодавства є згодою суб'єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до мети їх обробки, зазначеної в цій Політиці.

Ми збираємо дані про статистику відвідування Сайту (наприклад, про з'єднання, трафік, перегляди, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет і знаходження на Сайті).

Також, при відвідуванні Сайту ми фіксуємо всі входи користувача в систему. Інші відомості про поведінку користувача в мережі не обробляються і не зберігаються компанією.

Звертаємо Вашу увагу, що ми збираємо мінімальний обсяг інформації, необхідний виключно для виконання запиту суб'єкта персональних даних.

Компанія не збирає інформацію, щодо обробки якої законодавством встановлені певні вимоги, наприклад, інформацію про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках або засудження до кримінального покарання, а також дані, що стосуються здоров'я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

3. Обробка персональних даних

Обробка та зберігання наданих користувачем персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатися у Базі персональних даних або в окремій таблиці Бази даних Сайту.

4. Цілі обробки/використання персональних даних

Персональні дані використовуються з метою забезпечення надання сервісів Сайту, обміну інформацією / новинами. Також Компанія має право відправляти повідомлення про нові продукти та послуги, , спеціальні пропозиції та різні події відповідно до Законів України, в тому числі, але не виключно «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних щодо органів нагляду та транскордонних потоків даних», «Про інформацію», «Про рекламу», «Про телекомунікації», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», а також у відповідності з Правилами використання Сайту та інших актів, що регулюють діяльність Компанії.

5. Термін зберігання персональних даних

Термін зберігання персональних даних визначається досягненням цілей, для яких були зібрані персональні дані, якщо інший термін не передбачений договором, чи законодавством.

6. Використання файлів cookie

Cookie – це текстовий файл або файли, які містять невеликий обсяг інформації, які відправляються веб-браузером і зберігаються на пристрої користувача (наприклад, комп'ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт).

Файли cookie можуть бути постійними (зберігаються в комп'ютері до моменту видалення їх користувачем), або тимчасовими/сесійними (зберігаються тільки до закриття браузера). Також, файли cookie діляться на головні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими сайтами).

Звертаємо увагу на наступне:

Компанія піклується про своїх користувачів і намагається зробити користування Сайтом максимально комфортним, і для цього Компанії необхідно, за допомогою файлів cookie, проаналізувати поведінку, уподобання та інтереси користувача. Аналіз за допомогою файлів cookie допоможе Компанії поліпшити взаємодію користувача з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сервісу.

Щоб звернутися до компанії з приводу використання файлів cookie, надішліть повідомлення електронною поштою на edena.farm2021@gmail.com.

Інформація про користувачів, отримана з допомогою файлів cookie, не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю Компанії.

8. Безпека неповнолітніх

Сайт не призначений для неповнолітніх користувачів.

9. Взаємодія Компанії з третіми особами щодо персональних даних

Компанія не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб'єкта персональних даних, або у інших випадках, викладених у цій Політиці. Компанія розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід'ємним частиною, у тому числі, особистих немайнових прав фізичної особи, і тому виконує всі можливі заходи для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Компанії.
На сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (в інформаційних та/або рекламних цілях). При переході Користувачем за посиланням на інші веб-сайти дія цієї політики на такі сайти поширюватися не буде.

11. Захист персональних даних

Компанія використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, незважаючи на всі зусилля, Компанія не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають за межами регулювання Компанії.

Компанія забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних та організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення або обробки такої інформації та даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

12. Умови доступу до персональних даних

Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди користувача, наданого власником персональних даних на обробку таких даних, або відповідно до вимог закону.

Доступ користувача до даних про себе здійснюється безкоштовно.

13. Права суб'єкта персональних даних

Суб'єкт персональних даних має права, передбачені Законом України «Про захист персональних даних», а саме:

  1. знати про джерела збору, місцезнаходження своїх персональних даних, мети їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) власника чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  2. отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються персональні дані;
  3. на доступ до своїх персональних даних;
  4. отримувати не пізніше, ніж за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
  5. пред'являти мотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
  6. пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким власником та розпорядником персональних даних, якщо ці дані оброблюються незаконно чи є недостовірними;
  7. на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  8. звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
  9. застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  10. вносити застереження щодо обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
  11. відкликати згоду на обробку персональних даних;
  12. знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
  13. на захист від автоматизованого рішення, яке має правові наслідки.

Для оновлення, одержання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та відкликання згоди на обробку персональних даних, яке Вами надано Компанії відповідно до цієї Політики, або у разі наявності будь-яких зауважень, побажань або претензій щодо Ваших персональних даних, які обробляються Компанією, будь ласка, звертайтеся в Компанію: електронною поштою на edena.farm2021@gmail.com.

14. Зміни в Політиці

В цю Політику періодично і без попереднього повідомлення користувача про це можуть вноситися зміни і доповнення, в тому числі, при зміні вимог законодавства.

Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень.

З повагою, ФОП Моспанова О.В.